Make your own free website on Tripod.com

TAFELTENNISVERENIGING BORNE
Algemene informatie

Home

Algemene informatie
Bestuur
Tijden
Training
Jeugdcompetitie
Seniorencompetitie
Bjorn blikt terug...
Agenda
Nieuws
Clubblad
Links
Email

De tafeltennisvereniging Borne is een vereniging die in augustus 1996 is gestart met ongeveer 20 jeugdleden, die in de vakantie en op de camping altijd aan tafeltennis deden. Eenmaal thuis ging het batje weer voor een jaar in de kast.
Met veel enthousiasme is de vereniging uitgebouwd. Op dit moment hebben we tussen de 50 en 60 leden, waaronder ook veel senioren.
Na een half jaar te hebben gepingpongd in sociaal cultureel centrum De Bijenkorf, hebben we inmiddels ruim 4 jaar op zaterdagmiddag, dinsdagavond en vrijdagavond de beschikking over 7 wedstrijdtafels in de gymnastiekzaal van sportcomplex t Wooldrik aan de Bornerbroeksestraat in Borne.
Deze zaal is een uitstekende accommodatie. In de zaal hebben we 6 tot 7 tafeltennistafels op ruime afstand van elkaar opgesteld. Er zijn kleedkamers, toiletten en warme douches voor dames en heren. Bovendien is er het Sportcaf, waar je na het spelen nog wat kunt napraten onder het genot van een kopje koffie of iets fris.
De tafeltennisvereniging Borne is aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Leden van de vereniging zijn verzekerd tegen ongevallen. Wekelijks vindt er op dinsdagavond jeugdtraining plaats, en de senioren trainen regelmatig op vrijdagavond onder leiding van onze gediplomeerde trainers.
10 Keer per jaar verschijnt ons Nieuwsblad t Batje dat de leden op de hoogte houdt van het wel en wee binnen de vereniging. Jaarlijks presenteren we ons op de Bornse Melbuuldagen, en houden we een seizoensafsluitende activiteit voor senioren (b.v. terrasavond) en jeugd (in 2001 voor het eerst een 2-daags kamp).
Regelmatig worden er toernooien georganiseerd. Als voorbeeld noemen we onze jaarlijkse clubkampioenschappen, de Bornse kampioenschappen voor recreanten en ons Nieuwjaars Ouder- en Kind Toernooi.


RECREATIE OF COMPETITIE

De tafeltennissport kun je op twee manieren bedrijven: als ontspanning of als wedstrijdsport. Recreatiespelers geven er de voorkeur aan om geheel vrijblijvend een balletje te komen slaan als hen dat uitkomt. Af en toe op een vast moment in de week. Deze recreanten kunnen bij tafeltennisvereniging Borne terecht. Samen beleven zij op die manier genoeg plezier aan tafeltennis. En vooral voor diegenen die hun beroep voornamelijk zittend uitoefenen is het heel gezond om een paar uurtjes per week intensief lichamelijk bezig te zijn.
Het gebeurt vaak dat iemand die als recreatiespeler is begonnen na een tijdje het gevoel krijgt dat hij (of zij) het best eens in de competitie kan gaan proberen. Dat kan bij tafeltennisvereniging Borne. Wij hebben zowel jeugd- als seniorenteams die meespelen in de competitie van de Nederlandse Tafeltennisbond.
De jeugdcompetitie speelt zich af op zaterdag (thuiswedstrijden s middags, uitwedstrijden s morgens of s middags). Er wordt aan deelgenomen met teams die uit 3 personen bestaan. Elk teamlid speelt per wedstrijd 3 enkelspelen en 2 van de drie teamleden spelen samen een dubbelspel. Per competitie worden 5 uit- en 5 thuiswedstrijden gespeeld. Jaarlijks worden er 2 competities georganiseerd. De voorjaarscompetitie loopt van februari tot en met mei en de najaarscompetitie van september tot en met december.
Voor de senioren geldt hetzelfde systeem. Thuiswedstrijden vinden echter plaats op vrijdagavond, en uitwedstrijden op een door de tegenpartij vast te stellen doordeweekse avond.
Van competitiespelende leden verwachten we dat ze het verenigingsshirt aanschaffen en dragen (f 15,00), Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden zelf. Bij de jeugdcompetitie rijden de ouders bij toerbeurt.

WAT KOST HET?

Wie lid is van een vereniging betaalt contributie. Dat zal niemand vreemd vinden. De vereniging moet zaalhuur betalen, de tafels en het andere materiaal onderhouden en na verloop van tijd vernieuwen en zo zijn er nog meer kosten. Daaraan dient ieder lid bij te dragen.
Vergeleken met andere Bornse sportverenigingen is de contributie bij de tafeltennisvereniging Borne heel schappelijk. Die bedraagt voor alle 1e gezinsleden f 12,00 per maand, en voor 2e en volgende gezinsleden f 10,00 per maand.
Hier komt 1 keer per jaar een (basis)contributie bij van f 12,75 (2001) die aan de Nederlandse Tafeltennisbond wordt afgedragen.
Wie competitie speelt betaalt bovendien een competitietoeslag. Die wordt door de vereniging aan de bond afgedragen als vergoeding voor het vele regel- en schrijfwerk dat nodig is voor het organiseren van de competitie. Die competitietoeslag bedraagt f 24,75 per half jaar voor senioren en f 16,00 per halfjaar voor jeugdleden (tarieven 2001).


EERST EENS PROBEREN?

Wie na lezing van het vorenstaande denkt dat tafeltennis als sport wel eens iets voor hem of haar kan zijn, maar dat nog niet helemaal zeker weet, mag het gerust eens komen proberen. Breng je sporttenue en een paar gymschoenen maar mee. Een batje is altijd te leen. Er is een zaalwacht in de zaal aanwezig die je verder kan helpen.